torsdag 14 maj 2020

- vinter eller inte...


Det är lite tveksamt vad man ska kalla "tillståndet"  just nu. Minusgrader på natten gör att den sista snön inte tinar bort och även om det lyckas bli några varmgrader på dagen räcker det inte riktigt till för att få någon sorts vårkänsla.
Det är fortfarande vantar och mössa som gäller på promenaderna, och dricka kaffe i solhörnan är tveksamt. ( i alla fall utan vantar)

Då hamnar man ju  i dilemmat- är det dags att plocka undan vinterkläderna, eller ska man bara gömma dem lite undanskymt, och någonstans ska det finnas en låda med "halvvinter/kall vår/ höst" kläder , ska man kanske leta upp den . Och skor, varmaste vinterstövlarna är nerpackade sen ett tag och ersatts av skogskängor av varmare modell och ett par "åka-till-stan" stövlar men jag ser att stadsfolket av yngre årgång redan nu går strumplösa i skorna, jag fryser bara jag ser det.


Även om jag  inte tycker att sommaren är den allra bästa årstiden kan ändå  känna lite avund när man får foton på barnbarnen som leker och badar på stranden i Barcelona i 25 gradig värme. Lite skönt skulle det kanske vara- nån vecka så där - sen kunde man lättare komma tillbaka till vantar, mössa och skogskängor.

                           
Ellen, Hugo  och Saga missar dock inga solstunder, finns det en solfläck är det Beach 2020 som gäller även om vi andra huttrande inser att temperaturen ligger på 0

   


 Lika bra att ge sig, hagelskuren visar att det kommer inte att bli någon varm och skön dag idag ( heller)
kanske lika bra att ta tag i nästa punkt på todolistan ( man får välja på min lista, behöver inte ta dem i ordning- risken är väl att det till slut bara finns übertråkiga saker kvar )













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar