måndag 10 december 2012

Snöigt värre

Äntligen har vacker vit pudersnö singlat ner- ett par dm-
tillräckligt för att ngn skulle muttra över att det var snö " överallt".
Mopsarna var överlyckliga-och eftersom vi åter har en löpande o villig dam- så har flocken blivit två.
Jag vet att många har hundarna uppdelade på det sättet- men dels är det besvärligt när man måste rasta dem i olika omgångar - sen tror jag hundarna tycker det är lite trist att inte få vara tillsammans. En fördel med att ha ett gäng hundar är ju att man kan skifta de som får vara i ett annat rum-ingen behöver känna sig utesluten ur flocken.
.....
Eftersom det kommit en del snö och visade några minusgrader passade jag på att plocka fram " hundkläder- modell vinter"
Räddningshundträning o slädfärder med schäfrarna krävde varma kläder, handskar o skor- ( minns att sönerna hävdade att jag skulle överleva dubbla istider- men jag frös inte trots timmar ute i kyla)
Jag rekommenderade min vän À att skaffa en Arrakoutdoors hundföraroverall- perfekt för rastning i skogen- och när jag letade efter vem som kunde sälja den- visade det sig att den slutade säljas 2005 ;-D
- modernt värre på Mörön
Hittade även min ubervarma dunjacka ( även den med ett antal år på nacken) Kamrat H suckade och hoppades jag inte tänkte ha den på mig bland "folk" ( i så fall tänkte han inte visa att han kände mig)
Och mina kanadensiska stövlar, varma till - 70, och Nokias vinterstövlar med dubbar...
nu är jag fullt rustad att rasta mopsar i skogen
( möjligtvis är min vinterutrustning inte lika livsviktig nu- när vi bytt " bruksras" men å' andra sidan gillar jag inte att frysa)

- ett nytt sockprojekt är på gång.....


1 kommentar:

  1. Skulle tro att vi har ungefär samma mode-intresse! I fjol så tog D över min "finkappa/jacka" & jag sa -mycket prudentligt- att det minsann var bra att den användes eftersom den var relativt ny-inköpt & jag använde den (läs: var finklädd) så sällan! "-Men mamma, SÅ ny är den väl inte!" blev svaret. Jodå, hävdade jag bestämt samtidigt som jag började räkna efter. Hmmm.....räknas 8 år som relativt ny-inköpt?? Kanske inte.....
    Fast det HADE ju varit väldigt skönt med en overall i vinter! ;)

    SvaraRadera