torsdag 26 juli 2012

-jag gillar verkligen....

när jag får oväntade besök på jobbet-
blir uppriktigt glad - men det straffar sig lite om det blir flera på en och samma dag...
Speciellt om det är besök som kommer sällan- eller besök som gör att jag måste agera eller fixa till ngt..
- då kan det hända att (tråkigt ) jobb blir lidande.
Så idag tillbringar jag tiden fram till kl 15 ca- i solen (22 grader varmt) med flocken i trädgården
- med miljoner papper omkring mig för att få klart hösten utgivningsplan för alla 30 magasin och schema på det.
Den trevliga arbetsmiljön gör dock att arbetet inte känns betungande på ngt sätt- sen blir det kontoret i Piteå i eftermiddag när myggen dyker upp :-D
.............................
Kollade igenom vad mina "bloggvänner" funderat över idag- och hittade denna

Ogillar ...

AktuelltSkapad av StenS. tor, juli 26, 2012 09:54:10
Hundägare, framför allt småhundsägare, ogillar hundar som gör utfall mot andra hundar. Man är ju rädd om sin skyddsling. Jag tror inte att det var bättre förr. Däremot antar jag att verktygen, att komma till rätta med hundägarens hantering och hundens beteende, vridits ur våra händer.
Hundpsykologernas chefsfilosof har lyckats införa utbildningsmetoder i det allmännas medvetande med en djup belöningsfilosofi som inte förmår sätta gränser för/hos hunden.
Det verkar också som hundägarna saknar insikt om hundars oberäklighet. Efter varje utfall från sin älskling så uppträder ägaren lika förvånad.
Okunskapen gör också att man inte förutser vad som kan hända. Ju större hund desto större risker. Belägg hundraser med extra "hundskatt" som förekommer i den officiella bitstatestiken.
StenS.
    ...................................................
    Sten som skriver har själv en bruksschäfer och är aktiv i bruksdebatten.
    Jag håller med honom- men man får inte glömma bort att det ( lika ofta) kan vara / är de små "gullegrisarna" som gör fula utfall , och de som börjar gafflandet.
    Och det är inte gulligt- inte på ngt sätt -även om det är en chihuahua eller en pälsboll som gör utfall ( inte ens en mops- men de gör sällan sånt ;-)
    även om skadorna så klart blir större ju större hund som agerar.
    I de lägena är det föga meningslöst att ignorera och belöna det positiva- ett utfall ska korrigeras på lämpligt sätt- alltid-
    Hunden gör det vi tillåter den att göra- så enkelt är det faktiskt.....

1 kommentar:

  1. Canisfolkets filosofi i dessa lägen gillar jag. De talar om att "släcka bränder", man ska ha koll på sin hund och inte tro den gott om allt, vara beredd på att sådant kan hända (tex utfall) då ska de stoppas, sen får man fundera på VARFÖR? det hände och arbeta med det, istället för som vissa tex tandblekta mexikanska hundtrimmare ge sig på beteendet eller som den totala motsatsen, inte göra någonting alls och skylla på allt i omgivningen.
    Det är förbannat irriterande med småhundar i flexikoppel som får rusa fram och göra precis som de vill, det är ännu mer irriterande med deras ägare som påstår att "de vill bara leka" eller "så här har minsann inte Putte gjort förr", man blir också irriterad på sin egen hund som inte har förstånd nog att skita i skithunden fast mest irriterad blir JAG på mig själv som inte sett till att min hund struntar i de där situationerna.

    /Lena

    SvaraRadera